Предимството да притежаваш и спиш на еднолицев матрак

еднолицеви матраци

Едва ли ще намерите по-изгодни матраци от тези с едно лице. В крайна сметка те не само ще ви осигурят ефективност по отношение на цената, но и са доста популярни като едно напълно практично решение за обзавеждане на спалня, в която да си почивате и да спите. Но защо да изберете еднолицев матрак? само цената ли е критерий или има и още нещо, което кара повечето клиенти да купуват именно този модел. Да, ако трябва да изтъкнем предимствата на този продукт за сън и почивка несъмнено основните от тях са свързани с достъпната им цена и факта ,че получавате не само матрак, но и подматрачна рамка. Вградената рамка дава на потребителите възможност веднага след закупуване на матрака да го поставят на леглото си и да го вкарат в употреба. Ако заложите на двулицев матрак, а леглото ви не разполага с фабрична подматрачна рамка ще се наложи да направите още разходи за да създадете композицията за вашата пълноценна почивка. Именно това, че вместо един получавате два продукта е също важно предимство, което се оказва в основата на мотивацията ви да се спрете именно на този с едно лице.матраци с едно лице

Не са малко потребителите, според които еднолицевите матраци са едни от най-бързо амортизиращите се. Има логика в това твърдение, тъй като ако бъдем реалисти ще забележим, е наистина тук се натоварват едни и същи зони и това води до по-бърза загуба на качествата на продукта. Но пък именно поради това и цената на еднолицевите матраци е по-ниска, което реално оправдава този техен недостатък. в търговската мрежа се предлагат два типа еднолицеви матраци – такива с цяла плоскост или с ламелни рамки. Естествено препоръчителни са тези с ламели, защото по този начин се осигурява ефективна проветривост на матрака и той не образува неприятни миризми причинени от естествената влага, която тялото ви отделя.  Когато рамката представлява цяла плоскост няма как материалите, вложени в продукта да се проветряват. А латексовите  и тези от мемори пяна наистина имат нужда за осигуряване на циркулация на въздуха. Така не само се осигурява вашата нощна хигиена, но освен това и се запазват максимално продължително техническите характеристики и качества на матрака.

Практични, евтини, добри и удобни еднолицевите матраци имат не малко почитатели. Единствената им разлика с тези с две лица е в това, че действително са с по-кратък срок на експлоатация, но пък така можете да опитвате новите и съобразени с тенденциите в матрачната индустрия предложения и то на много изгодна и привлекателна цена.