Избор и професионален монтаж на душ кабина – пътя към удоволствието да ползваш ежедновно новата си баня

душ кабина

В търсене на практично решение за обособяване на практична, но същевременно с това и стилна баня много от потребителите залагат на душ кабините. Не само, че като многообразие са интересни и иновативни, но от гледна точка осигуряване на функционалност и естетика в зоната за къпане вариант те действително могат да ни осигурят точно онова, от което се нуждаем. Да избереш душ кабината е лесно, но въпрос, за който неизбежно трябва да се помисли предварително е нейния монтаж. Днес ще ви дадем няколко препоръки за това как да изберете идеалната душ кабина за ремонта на жилището си в София и на кого да поверите нейното инсталиране. Това са моменти, които не трябва да се подценява, защото дори най-дребната грешка може да доведе до редица главоболия, с които ежедневно ще се налага да се справяте.

Избор на модерна и практична душ кабина

Едва ли тук ще срещнете особени затруднения. Обикновено клиентите се водят от своите предпочитания в зависимост от визията, която желаят да постигнат в банята. Може би основните съвети, които ще дадем за избора на нова душ кабина са свързани с това:

 • Да изберете правилния размер;
 • Да обърнете внимание на мястото на позициониране (ъглова или правоъгълна);
 • Тип на отваряне на вратата (плъзгаща или стандартно отваряне;
 • С корито или само със сифон или борд;
 • Вид на душа – обикновен, стандартен или с хидромасажни дюзи.

С две думи тук избора е огромен и главно от разполагаемата площ в банята и опцията за размер на разполагаемия бюджет са в основата на това да се избере такава душ кабина, в която ще е истинско удоволствие да поддържате личната си хигиена. И въпреки, че тази зона от дома ни не е изложена на показ за гостите, които ни посещават все пак и тук се търси максимална елегантност и естетика.

Монтажа – важен момент за ефективността на душ кабината

Много голям е процента на търговците в София, които предлагат душ кабини и оборудване за бани, които разполагат и с опитни екипи, извършващи монтаж. Но ако сте решили да изградите уникална баня и онлайн магазина, от който сте предпочели да закупите съоръжението не разполага с такива специалисти то е логично да потърсите такива, предлагащи в София монтаж на душ кабини. В случая монтирането и инсталирането на кабината е от решаващо значение за това наистина да останете удовлетворени от крайния резултат. Когато се наема професионалист имайте предвид, че детайлите ще бъдат изпипани до съвършенство, което би допринесло за максималното удоволствие от ползването на новата ви душ кабина.Баня

Сигурно си мислите, че е добре да изберете водопроводчици от София, които предлагат най-евтина цена за услугата. А правилното решение е да се заложи на качеството, експертната работа и бъдещото ви спокойствие. Имайте предвид, че при неправилен монтаж на душ кабина неволите ще завалят още с първия душ:

 • Събиране на вода в някой от ъглите, заради неправилен наклон, който да извежда водата към сифона;
 • Поява на мухъл и плесен заради нивото на влагата;
 • По-висок разход на вода, ако душа не е поставен на правилната позиция и реално водата отива по стените, но не и върху тялото ви;
 • Отварянето на вратата на кабината е затруднено, заради неточно и недомислено позициониране;
 • Теч от коритото в частта на банята, която по принцип следва да остане суха;
 • Клатушкане на кабината при всяко движение, поради некачествено укрепване.

Ето само малка част от проблемите, с които ще се сблъскате, ако пропуснете момента с качествения монтаж. Всяко посещение в банята ще се превръща в ужас, който в даден момент дори може да ви провокира да смените кабината с друга или да платите отново за монтаж, но този път доказано професионален. За да не ставате част от статистиката от недоволни от майсторите, които са наели софиянци ви предлагаме услугите на ХидроСтарт – монтаж на душ кабини, в които престоя ще бъде повече от удоволствие.