Как да намалите месечните сметки за отопленине в апартамента си в София

радиатор

Сметките, които домакинствата от София плащат през отоплителния сезон са сред най-високите в страната. Причините много от тях да търсят алтернативни и по-евтини начини да си осигурят уют и комфорт през зимните месеци са напълно оправдани. Електрическата енергия се покачва като стойност поне два пъти годишно, което предполага прогресивни разходи за отопление. Наистина търсенето на ефективен вариант се превръща в сериозна тревога за поне 40 % от семействата. Да се топли цялото жилище и цената да не е толкова главозамайваща е сред основните мисии, към които ще насочим вниманието ви в днешната статия.

Отопление на дома с радиатори

Ползването на парно от ТЕЦ, изградено локално такова в апартамента, захранвано от газ, пелети, дърва е добро решение. Инвестицията в такава отоплителна система е правилно решение ако действително съумеете да я направите абсолютно професионално. Интереса към изграждане на инсталации със сигурност е приемлива от гледна точка на рентабилност и изплащане с бързи темпове на инвестицията. Когато апартамента или къщата се отопляват от един източник то по трасето с радиатори топлината достига до помещенията за кратък период от време.

Професионалистите от бранша съветват да обърнете специално внимание не само на избора на фирма от София, която е ориентирана и специализирана в такъв вид услуги, но и в избора на радиатори. 60 % от ефективността на системата се дължи именно на това какви радиатори сте избрали, което е мотив освен равносметка з цената на инвестицията да помислите и върху избора на отоплителните тела.

Избора на радиатори обикновено е на база препоръчани варианти от професионалните екипи. Не си мислете, че професионалните фирми от София се опитват да ви пробутат някакви си радиаторчета сама и само да си вземат комисионната от производителя или вносителя. За специалистите в бранша е важно вие като потребители да получите най-доброто решение, което да отговаря на потребностите ви и затова с цел да се намалят енергийните ви разходи се залага на смяна на панелни радиатори София. А мотивите се свеждат до:

 • Панелните радиатори са много по-елегантни и красиви;
 • Заемат малко място;
 • Имат висок процент на топлопроводимост, тъй като са изработени от алуминий;
 • Отличават се с ниското си тегло, което от своя страна е възможност да бъдат монтирани навсякъде в дома;
 • Това са дългосрочни решения, защото са износоустойчиви, не се поддават на корозия и механични повреди.

Радиаторите са много съществен елемент от всяка отоплителна система и всъщност ако трябва да бъдем по-конкретни наистина все повече домакинства от София, които до този момент са разчитали на чугунени или метални радиатори предпочитат да ги сменят с панелни алуминиеви варианти.

Кое прави радиаторите предпочитани за отопление

радиатор монтаж

Алуминиевите панелни радиатори вече споменахме, че са изключително ефективни решения поради своята естетика и високи показатели за топлоотдаване. Много домакинства споделят, че няма как да разчитат на климатици, конвектори или духалки поради това, че имат непоносимост към уреди, които завихрят въздуха. В това отношение бихме определили панелните радиатори като екологични решения, тъй като те не предизвикват никакви проблеми, свързани с дихателните пътища и алергии.

Да не забравяме, че сметките за отоплителния сезон значително ще намалеят и това е още една основателна причина да потърсите фирми от София, които предлагат услугата смяна и монтаж на панелни радиатори.

Аргументите за професионален екип, който да бъде нает се свеждат не до каприз или невъзможност сами д се справите. Тук става въпрос за висококачествена слуга с гаранции, което е достатъчно основателно като причина.

 • Професионален съвет за избор на панелни радиатори;
 • Прецизно измерване на КПД с определена отоплителна инсталация;
 • Съставяне на план за позициониране на телата с цел избягване на конденз и влага в помещенията;
 • Съвети за намаляване загубите на топлина;
 • Извършване на професионален монтаж;
 • Предоставяне на гаранции за услугата и качеството на панелните радиатори.

Преди да предприемете каквито и да било действия не подценявайте ролята и опита на специалистите, които могат да ви помогнат в реализирането и изграждането на отоплителна система с модерни и високоефективни панелни радиатори.