Битови неволи с отпушването на мивката – как да се справим бързо с тях

запушена мивка

Домакинските мивки са подложени на сериозни изпитания. Като се има предвид това, че се ползва за измиване на всякакви хранителни продукти, често мазни и покрити с други замърсявания, съдове, прибори, загорели тави и други е логично периодично да се извършва профилактика с цел да се намали риска от запушване на сифона. Не винаги редовното почистване  и използването превантивно на препарати води до положителен ефект. В даден момент мивката може да се окаже запушена и да изисква по-сериозни мерки за нейното отпушване. В такива случаи имате два варианта – да използвате наличните методи, показани във виртуалното пространство и да се молите някои от тях да проработи както и най-ефикасния начин, който  е безотказен – да наемете професионалисти.

Алтернативни Интернет предложения за отпушване на мивки

Всяко запушване на мивката е повод за притеснение. Независимо от това какъв е причинителя то нещастията, които могат да бъдат причинени определено биха оказали влияние не само върху вашия имот в София, но и на съседните апартаменти. Наводнения, избиване на канални, мазни води на долните етажи на жилищната кооперация са малка част от главоболията, които спохождат не малко домакинства от столицата. Отпушване на мивки София е едно от най-честите търсения във виртуалното пространство като надеждата на хората, които са попаднали в подобни неприятни ситуации да се свържат с фирми и професионалисти, които могат максимално бързо да реагират.

За по-леки запушвания може и да не се стигне до наемане на професионална фирма от София, която да реагира бързо и да ви избави от тревогите в апартамента. Ето и някои от тях като подчертаваме, че не винаги има резултат от тяхното прилагане:

  • Препарати от търговската мрежа. Обикновено професионалните екипи ги препоръчват с цел да се почиства и да се извършва профилактика на сифона на кухненската мивка. При слаби и малки замърсявания те са доста ефективни. С препаратите обаче трябва да подхождате внимателно поради риск от задушаване или изгаряния на кожата, които биха могли да причинят при неправилна употреба;отпушване на мивка
  • Отпушване със сода бикарбонат и оцет. Това е един от методите, които се ползват от десетилетия. Самата комбинация и свързването на веществата на двата продукта наистина може да даде добър резултат. Но тук също имайте предвид, че спрямо по-сериозно запушване на мивката няма да успеете да се справите с проблема;
  • С добавка от сол. Освен комбинирането на сода бикарбонат и оцет част от Интернет съветите са насочени и към това да добавите сол. Реакцията е малко по-агресивна особено ако залеете с вряща вода;
  • Използване на кока кола. Легенди се носят за разяждащите свойства на тази газирана безалкохолна напитка и често се оказва, че ефекта от нейното прилагане наистина е феноменален. Така, че ако предпочитате да експериментирате то можете да приложите и този вариант с цел отпушване на мивката.

На практика това са елементарни и лесно приложими способи за отпушване на мивки, канали и дори тоалетни чинии, но подчертаваме, че те са приложими по-скоро за замърсявания от органичен характер, които могат да се разградят под влиянието на химичните реакции, които се предизвикват. Когато ефекта от прилагането им е нулев то тогава става неизбежно да наемете екип от София, който да се справи с проблема, възникнал в ви.

Професионално отпушване на мивки

Ще се изненадате, че не са малко като численост фирмите от София, които предлагат такива услуги. Те са доста ефективни и бързо се справят със запушването без значение дали е в следствие на органични замърсявания или пък причината е предмет, който неволно сте изпуснали в сифона.

Професионалните екипи прилагат няколко действащи метода като:

  • Вода под високо налягане;
  • Професионални ръчни инструменти;
  • Накрайници с различна дебелина, които се справят с извъждането на попадналите в канала на мивката предмети и други замърсявания.

Добре е да сте подготвени за всякакви ситуации. Неизбежно е при ползване на мивката ежедневно да не възникне риск от нейното запушване. Винаги имайте под ръка телефон на професионалисти от София, които да повикате при невъзможност сами да се справите с отпушването на сифона.