Пелетни камини – кракто резюме

пелетна камина

Приятното отопление, което няма да струва и прекалено скъпо на домакинството е в основата на това днес да разгледаме страхотна алтернатива, която ще допринесе за уюта и комфорта в студените месеци. Обичайно повечето домакинства използват електрическа енергия, но с шоковото поскъпване на тока става все по-непосилно да се отоплявате така както нормално през 21 век. Отминаха времената, която домакинството обитаваше една стая през зимата и използваше един маслен радиатор с единствената цел да се спестят разходи. Приоритетите и възможностите днес са в пъти повече, тъй като очевидно алтернативните способи са много по-удачни и икономически поносими. Представяме на вниманието ви пелетни камини – balkanenergy.bg, които са доказателство, че всъщност топлината може да бъде достъпна, всяко едно помещение уютно и приятно отоплено.

Основни характеристики

В каталога на търговеца ще откриете водещи производители на палетни камини. В основата на правилния подбор е не цената, а качеството на продукта и неговите функции. В зависимост от това какво търсите и какви са очакванията ви определено имате на разположение шанса да постигнете удивителни резултати не само в икономически план, но и като удовлетворение от комфорта, който ще постигнете в дома си.

Почти всеки съвременен модел пелетни камини разполага с:

 • Опционално усвояване на изгорелите газове, което гарантира усвояване на повече топлина;
 • Автоматичен контрол за подаване на горивото в камерата;
 • Голям бункер, който побира оптимално количество пелети и така не се налага ежедневно да зареждате уреда;
 • Самопочистване е супер функционалност, което помага за отстраняването на събралата се пепел в специален контейнер.

За разлика от печките на дърва камините на пелети се оказват изключително лесни за експлоатация предвид техните осъвременени подобрения и характеристики, които се грижат за комфорта на потребителите.

Екстри в помощ на клиента

каминаНай-лесно се борави с електрически уред за отопление. Това обаче показва, че действително разходите за отопление ще скочат толкова, че няма да ви иска да ги плащате. Е, малко повече усилия ще коства използването на пелетна камина, но пък производителите са се погрижили да ви бъде много по-лесно и приятно през зимата докато зареждате или почиствате уреда.

Ето някои интересни екстри, които биха ви стимулирали да направите кардинална промяна в отоплението на дома:

 • Интелигентно управление

Както работите с мобилния си телефон така можете да настроите и уреда в режим отопление. Сензорния контролер позволява да подобрите ефективността на горивния процес, да повишите еко нормите, да контролирате разхода на гориво. Освен това с приложение имате възможността да извършвате тези и още настройки дистанционно;

 • Съвместимост с други системи и уреди

Спестяването продължава, тъй като камините на пелети могат да работят както с водно подово отопление така и с радиатори за парно. Освен това са в състояние да осигурят и гореща вода за битовите ви нужди;

 • Безопасност

Пламтящия огън носи със себе си изключително романтична обстановка. Знаете ли, дори неволно да докоснете прозорчето на камината то няма риск да се изгорите, тъй като е специално и не се нагрява дори т прекомерно висока температура.

Ролята на тези екстри гарантира удобство, комфорт и безопасност през зимата, така че си струва да помислите дали не е настъпим момента за перспективна инвестиция.

Камини Eco Spar – гарант за комфорт във вашия дом

Производителя разполага с изключително добри бюджетни високотехнологични решения. В над 40 страни се изнасят пелетните камини, които вече десетилетие доказват своята функционалност и качество.

Интереса към тази марка камини определено е впечатляващ и той се дължи основно на:

 • Икономическите постижения, които ще си гарантирате през отоплителния сезон;
 • 90 % ефективност от изгаряне на пелетите;
 • Уреди, които са екологично настроени да щадят околната среда;
 • Безпрецедентно иновативна технология, с която си гарантирате уют без усилия.

Камините на пелети показват, че са идеално средство, с което да си осигурите пълноценно и комфортно пребиваване в дома. Инвестирайте разумно и изберете марка и модел, които със сигурност ще ви изненадат със своите способности.