Прането на матраци – как да бъде извършено по възможно най-добрия начин

Дълбокото почистване на матрака е неизменна част от поддръжката на дома. И въпреки, че тази процедура изисква повече време и усилия от наша страна, не бихме могли да я пренебрегнем, тъй като чистият матрак стои в основата на доброто ни здраве.

Добре е да се замислим за професионално пране на матраци софия в края на летния сезон, когато матракът е вече силно замърсен, а петната по него са видими и крайно неприятни. Никога не се отнасяйте с пренебрежение към този елемент от спалното обзавеждане, защото тъкмо от него зависи дали нощите Ви ще бъдат приятни и непробудни, а утрините Ви свежи и изпълнени с добро настроение!

Как да поддържаме матрака си чист

Пране на матраци

Много важен въпрос, на който сме посветили и днешната статия. Започнахте с това, че почистването на матрака е добре да се извършва колкото се може по-често, а използваните продукти трябва да са еко съобразни и щадящи материите, от които Вашият матрак е изработен. В този ред на мисли, няма как да подминем професионалното пране на матраци, което ще Ви осигури:

 • Перфектно чист матрак за максимално дълго време;
 • Свежест и усещане за комфорт ден след ден;
 • Здравословна среда за цялото семейство;
 • Подобрени визуални качества на матрака.

Навярно много от Вас ще кажат, че е по-добре да изперем матрака собственоръчно и да го извадим на двора, за да изсъхне той напълно. Но това би било нож с две остриета за Вас, тъй като няма как да сте напълно сигурни дали препаратите, които влагате в тази процедура са достатъчно ефективни. Спорно е дали те ще бъдат „нежни“ към фините материи, от които повечето матраци са изработени; също както и дали ще са достатъчно силни, за да премахнат упоритите петна. Които най-често са в резултат от:

 • Изпотяване по време на сън;
 • Разливане на течности по матрака;
 • Пропускане на памперса (ако имате бебе);
 • Други причинители на неприятни замърсявания, които обикновените почистващи препарати не са в състояние да елиминират на 100%.

Заложете на професионалистите

Няма никакъв смисъл да си губите така или иначе ценното време в неуспешни опити да възвърнете свежия и непокътнат вид на любимия си матрак. Особено ако сте дали и много пари за него! В този случай, нуждата от професионална намеса с удвоява, та дори и утроява, затова още сега вижте какво „Мистър Клийн“ има да Ви предложи и се доверете на най-добрите сред най-добрите в света на почистващите услуги.

Ако в действителност сте решили, че матракът Ви заслужава професионална грижа и нямате търпение да му я дадете, се подгответе на се насладите на отлични и дори невиждани досега резултати:

 1. Почистен, дезинфекциран и ароматизиран матрак;
 2. Перфектно изпълнение;
 3. Ниски цени;
 4. Дълготрайна свежест;
 5. Запазване целостта на материите, от които матракът е изработен.

Всички ние се борим именно за това – да запазим и удължим живота на любимите си вещи, за които сме похарчили и повече пари. Ако и Вие се стремите към същото; ако целта Ви е не просто да си купите качествен матрак, ами и да го поддържате както трябва и когато трябва, то задължително се доврете на фирма „Мистър Клийн“ и нито за миг не се съмнявайте в решените си. Навярно то е сред най-добрите, които сте взимали в живота си!

Поддръжката на матрака – отговорна и неотменима

Сега някои от Вас ще кажат (или помислят), че ако сложим протектор на матрака, то неговото редовно почистване няма да е толкова наложително, но и това е сред поредните заблуди, от които ей сега ще Ви избавим… Нима забравихте, че матрака си има и обитатели, които ние не виждаме, но те са точно там – под нашето тяло и ни вредят малко по-малко… Да, става дума за така наречените акари, които нямат място в нашия матрак, но след като ние не ги безпокоим по никакъв начин, защо и те да не продължават да си живеят мирно и тихо непосредствено под нас! Погрижете се за тяхното отстраняване и намалете драстично риска от появата на алергии и други по-сериозни заболявания, породени именно от тези малки пакостници. Още сега резервирайте професионално пране на матраци София и преоткрийте удоволствието от това да използвате съвършено чист матрак, по който няма и следа от петно…