Как да определим размера на новата си трапезна маса

маза за трапезария

Сред техническите характеристики, които биха определили една трапезна маса като подходяща за интериора ни са нейните размери. Безупречното адаптиране е крайната цел на всяко домакинство, което търси ефективна, красива и функционална маса за своето жилище. Разбира се, че размерите тук има много съществена роля, тъй като масите за хранене са от онези важни мебели, за които казват, че атмосферата няма да е завършена и цялостно изградена. Масите и техните размери се определят съобразно ред показатели и не е много точно да кажем, те са зависими само от квадратурата, с която разполагаме. В днешното четиво ще представим още няколко интересни факти, които биха определили точните за новата ви трапезна маса размери.

Големи, малки и средни

Три типа трапезни маси спрямо размер са познати. Големи, средни и малки като това определение е образно, тъй като все повече модели се предлагат с разтегателни плотове, което на практика предоставя възможност за това те да придобият големина на плота с такива пропорции, които биха били удачни.Трапезна маса

За да изберете каква да бъде като размер масата в трапезарията още в анонса изяснихме, че е от значение площта, където ще бъде позиционирана тази мебел. Но това съвсем не е достатъчно за да се уточнят конкретните технически параметри и габарити на новата масата. Ето на какво още да наблегнете:

  • Колко ще бъдат обичайните ползватели – 4,5 6 или повече човека ще ползват трапезната зона едновременно;
  • Каните ли често гости и колко на брой лица допълнително ще седнат около масата;
  • Предпочитате ли по-малък размер на плота, когато масата е неизползваема;
  • Ползвате ли масата освен за хранене и за други занимания – работа на лаптоп, креативни занимания, рисуване и т.нат.

Има доста лични и персонални моменти, които също са от значение за това да окажат влияние върху това колко голяма да бъде една трапезна маса. Размера е решаващ поради това не гоподценявайте.