Смяната на водомери – параметри и характеристики на процеса

водомер

С широк спектър са Вик услугите, но онези, които заслужават нашето внимание са специфичните и изискващи нужната квалификация за провеждането им. Идеята на днешната ни публикация е да представим на потребителите конкретни фирми, които имат лиценз за провеждане на демонтажни и монтажни работи на водомери. Много от вас вероятно ще се изненадат, че за един такъв вид не толкова значима ремонтна дейност се изисква лиценз. Причините за това не всеки водопроводчик да има правото да ремонтира водомера ви се дължи на това, че тук самата схема и практика за провеждане на ремонт си има строги правила, а на критериите на доставчиците не всички могат да отговорят.

За да е законно монтиран водомера

Отчитането на разходваното количество вода се извършва на база измервателен уред наречен водомер. Изключително важно е уреда да отговаря на конкретни норми. Дружествата доставчици на вода си имат строги норми, които се спазват по отношение на това кои от водомерите, предлагани на пазара могат да бъдат ползвани с оглед достоверността на тяхната работа. Затова не бива да се изненадвате, че в София област например Софийска вода АД изисква водомерите, които тепърва ще бъдат монтирани да бъдат с опция за дистанционно отчитане. Това нововъведение цели да се намалят разходите за ползването на инкасатори, които да бъдат наемани на трудов договор. Има други дружества, за които пък достоверни са друг вид водомери, така че е важно фирмата, на която ще поверите подмяната да бъде не само лицензирана, но и запозната с утвърдените измервателни уреди.

За да е законно монтиран водомера ще обобщим следното:

  • Трябва да има основателна причина за неговия демонтаж;
  • Подмяната да се извърши от лицензиран екип;
  • Процеса да е съобразен с изискванията на дружеството доставчик;
  • Измервателния уред да отговаря на критериите за прецизно и точно отчитане.

Не подценявайте тези на пръв поглед елементарни оменти, защото пък дори несъобразяването с една от тях може да доведе до не малко санкции. За да си нямате неприятности можете да се доверите на https://vikhelp.com/smiana-na-vodomeri/. ВиК Хелп е утвърден и лицензиран екип, който с лекота ще ви избави от ангажиментите с подмяната на водомера.

Причини да наемете професионалист

Изтъкнахме основните правила, които са от съществена необходимост за това да се проведе демонтаж на стар и монтаж на нов водомер. Но какви са причините за наемането на лицензирана фирма? Сами ли решаваме, че водомера  е за смяна или си има някакви конкретни аргументи за възникване на такава необходимост?нови водомери

Водомера е също толкова важен за всеки имот както и електромера. Днес системата за провеждане на такива услуги  е максимално улеснена, защото  е предадена в ръцете на лицензирани фирми, които се ангажират с целия процес. Не е нужно клиента да се съобразява с документация и административни дела, тъй като всичко това пада на плещите на наетия лицензиран екип.

Има две основателни причини да се свържете с екип от ранга на ВиК Хелп:

  • Водомера отчита повече или не отчита никакъв разход на вода. Това са основните варианти за необходимост от подмяната на водомера. Дефектите се проявяват ненадейно. Независимо, че преди година или две сте сменили водомера то това не означава, че той няма да се повреди. От варовитата вода, механични повреди на уреда и други е възможно да настъпи дефект далеч преди да се наложи смяната на водомера поради морална амортизация;
  • Настъпва момент за смяна поради вярна служба повече от 15 години. Качествените водомери работят прецизно години наред. Но въпреки това водопроводните фирми доставчици на вода акцентират върху периодичната подмяна с цел да се модернизира системата и да се спестят разходи от неправомерни загуби и други. Ето защо дружествата издават предписание след изтичане на определен период от време, независимо, че водомера е в изправност той да бъде подменен.

За всякакви въпроси, касаещи ремонт, подмяна, монтаж на нов водомер можете да се обърнете към ВиК Хелп.