Петте най-разпространени типа интериорен дизайн

Търсите ли нова тема и вдъхновение за интериорен дизайн на жилището си? Попаднали сте на точната статия. Ще Ви разкажем за петте най-популярни типа, които ще Ви спечелят със своя уникален стил. Най-добрият начин да започнете такъв проект е да научите повече за различните видове интериорен дизайн от дизайнера на Моми Студио и по какво те се различават един от друг.

Модерен интериорен дизайн

Модерният дизайн е широк термин, който обикновено се свързва със семпла, изчистена цветова палитра, и с използване на метал, стъкло и стомана при проектирането му.

Той ангажира с усещане за простота във всеки елемент, включително и по отношение на мебелите. Дума, която описва най-точно модерния интериорен дизайн, е „кадифен“ – изчистен, мек и ненатруфен.

Съвременен интериорен дизайн

Модерният и съвременният интериорен дизайн са най-близките помежду си. Съвременният се различава по своя модел, базиран на настоящето. Друга основна разлика между тях е, че модерният дизайн е строга интерпретация на стил, иницииран през 20 век.

Минималистичен интериорен дизайн

Концепцията за минималистичен интериорен дизайн е доста популярна в последно време. Тя обхваща част от модерния стил, но я опростява.

Неутралните и светли тонове са най-често използваната цветова палитра в минималистичния дизайн – обзавеждането е семпло и изчистено.

Минималистичният стил се свързва с функционални и ултра чисти линии, които ще Ви накарат да се чувствате комфортно.

Индустриален интериорен дизайн

Както подсказва името, индустриалният стил черпи вдъхновение от складове, производства и  градски тавански помещения.

Отличава се с компоненти, носещи усещане за незавършеност – непокрити стени, вентилационни отвори и др. Жилище с такава концепция може да е реновирано пространство от бивша индустриална сграда.

Модерен интериорен дизайн от миналия век

Модерният стил от миналия век е поглед назад към средата на 1900-те. Първоначално, през 50-те и 60-те години, носталгията към ретро дизайна присъства в модерния интериор. Минимализмът също е един от елементите на модерния интериорен дизайн от средата на миналия век. При него се набляга на естествените и органични форми като овална, яйцевидна и т.н. Той добре допълва всеки стил и освен това се явява като плавен преход от екстериор към интериор.

Разбирането на основите на дизайна и неговите стиловете може да бъде голяма помощ при осъществяването на Вашите идеи за дома. Така ще се справите безпроблемно с преобразяването на жилището си и ще си осигурите естетика и уют.