Какво му е лошото на банковия заем?

Кредитирането е част от живота ни, като все по-често опираме до този банков инструмент. Застигнати от паричен дефицит, или просто заради желанието ни да подпомогнем бизнеса си, не рядко ни се налага да поискаме банков заем, който да ни улесни. Защо обаче хората не гледат с „добро око“ на кредитите и каква е причината дори да изпитват ужас от тегленето на какъвто и да било заем?

пари

Лихвата – това е основната причина да избягваме кредитите и ги теглим само когато наистина имаме нужда от тях. Ако тя е прекалено висока, рискуваме да върнем доста голяма сума на финала, особено когато става въпрос за бързите кредити и тяхното олихвяване. Те са характерни с лесното им отпускане, тъй като условията при тях са значително по-малки, отколкото тези, които банките изискват. Де фактор, почти всеки който има нужда от дребна сума пари бива одобрен, въпреки отсъствието на постоянен и сигурен доход и лошата кредитна история. Да теглим бърз кредит си има своите плюсове и минуси, като негативният аспект при този вид заем е високата лихва, която финансовите организации начисляват над главницата.

Ако обаче говорим за ипотечен кредит, тогава фирмите за бързи кредити не са добра опция, просто защото те не отпускат подобни заеми. От тях можем да очакваме само дребни суми, които са необходими, за да преживеете до заплата, или за да направите някои дребни покупки за дома. Жилищните кредити задължително трябва да бъдат теглени от банка, като при тях е задължително и да отговаряте на редица условия, за да Ви бъдат изобщо отпуснати. Едното от тях е да имате стабилен доход, или да заложите Ваш актив, който да обезпечи заема, в случай че изпаднете в несъстоятелност…

В София има най-много банки, към които бихте могли да се обърнете, независимо от вида заем, който Ви трябва. Там са както централите им, така и офисите, разпределени по региони. За всеки клиент има удобна локация, като в зависимост от това къде точно живеете, ще можете да намерите и в близост до адреса Ви клон. Така ще получите бързо и лесно професионална консултация, също както и няма да Ви се налага да пропътувате голямо разстояние, за да изтеглите евентуално някакъв заем!

Всъщност, местоположението Ви не е от значение ако сте решени да се възползвате от кредит, защото офиси на банки можете да намерите във всеки един Български град. Стига да сте взели решението да теглите заем, можете да го направите още на деня, особено и ако отговаряте на нужните условия.