Какво трябва да знаем, ако избираме нов диван за дневната

диван

Пред много хора стои въпросът, какъв вид мека мебел да поставят в дневната си. Този артикул е от изключително значение, за да бъде добре настанено семейството и с удоволствие да прекарва свободното си време заедно, гледайки телевизия или разговаряйки. В тази част от дома се канят и гости, затова обстановката трябва също така да бъде уютна и гостоприемна. От дивана очакваме да е достатъчно удобен и широк, за да се съберат повече хора и за всеки да има нужното място. Мебели ВЕНУС дава разнообразни опции, тъй като в каталога може да откриете всякаква форма, размер и вид мека мебел, изработена от качествени материали.

Критерии за подбор на функционален диван

Първото с което трябва да се съобразите е личният ви вкус и предпочитания за дизайн. Меката мебел трябва да се впише в интериора и да бъде допълнение към вече наличните мебели.

Цветът на тапицерията е добре да подхожда на стените, завесите и килимите, защото заедно оформят атмосферата на помещението. Може би най-важният критерий е размерът. Нормално е да ви се иска по-голям и обемен диван, но ако пространството не го позволява по-добре да не правите тази грешка. По-малките модели също гарантират удобство и притежават необходимите функционалности.

Може да се спрете на диван с разтегателен механизъм или такъв с релакс функции. Въпрос на лично предпочитание е на кое от двете държите повече. В каталога на онлайн магазин Венус може да разгледате следния вариант. Модулна ъглова конфигурация Luna New с функция сън:ъглов диван

  • модулна конфигурация „Luna New“ състояща се от пет части – диван двойка, ъгъл, фотьойл, табуретка и голям подлакътник (подлакътник 1);
  • Изработен от дървена конструкция, подсилена с метални рамки, предотвратяващи скърцания, счупвания и несигурност при ползване;
  • диванът разполага с функция за сън и е изработен от здрава зиг заг система от S – образни, безшумни пружини;
  • моделът се предлага в различни дамаски с антиалергични силиконови влакна, които ще Ви помогнат да го съчетаете с интериора на Вашия дом.

Практичен и интересен дизайн, който ще ви позволи да оформите зоната както ви харесва, тъй като той е на модулен принцип.

Защо е важно да търсим здрава конструкция

Всяка една мебел, особено диванът трябва да бъде изработена от качествени материали, които предполагат дълга и безпроблемна експлоатация. Когато основата на меката мебел е направена от естествена дървесина, това е гаранция че тя няма да се повреди бързо и ще издържи на голямото натоварване. Не правете компромис с качеството и инвестирайте колкото е нужно, за да притежавате добре изработен артикул.