Размерите на кухнята – до колко знаем как да ги определим

кухня

При обзавеждането на кухня е необходимо тя да бъде избрана така, че размера да подхожда на наличната площ. Има различни типове жилища и кухните не винаги са обособени като отделни пространства. В такива случаи е лесно, тъй като обикновено универсалните готови решения се оказват доста ефективни и приспособими. При положение, че се касае за бокс, който е част от интериора на всекидневната е необходимо да се търси съответната пропорционалност между елементите. Постигането на добра организация със сигурност ще повлияе на удобството по време на изпълнение на домакинските ви занимания. Предлаганите в каталога на Арена кухни размери както можете да се уверите са доста разнообразни. Това не е случайно. На база това, че всеки имот е индивидуален и се характеризира с различни особености и специфики клиента днес може да инвестира така, че да получи най-ефектната и функционална кухня.

Как се определят точните размери

Кухненското обзавеждане може да бъде позиционирано па два начина. Най-масово приложим е този с адаптиране и трайно закрепване към стената. По този начин се осигурява стабилност и здравина на обзавеждането както се гарантира и удобното му експлоатиране.

Вторият способ за монтиране е подово. То е характерно за моделите, които са островни. Тук реално закрепването на елементите е на пода, което е не по-малко практично и комфортно за използване. В зависимост от типа на монтаж както и къде ще бъде позиционирана кухнята се избира нейните размери. Решаващи критерии и фактори за определянето им са:

  • Вид;
  • В отделно помещение или като част от друг интериор ще бъде зоната;
  • Дизайн;
  • Концепция;
  • Разполагаема площ.

Избирайки удобен размер си гарантирате осигуряване на кът, в който наистина ще ви бъде удобно да приготвяте различни видове блюда.

Обичайни размери

Готова кухняВ каталога на магазин Арена се предлагат много интересни визии и дизайни обзавеждане за кухни. Според техния вид се дефинират и съответните им параметри. На практика могат да бъдат избрани:

  • Готови. Отличават се със стандартни пропорции, които ги нареждат сред лесно адаптивните мебели. Тук обзавеждането може да бъде с дължина 120, 180,200,220 и друг универсални дължини;
  • Модулни системи. Отличават се с това, че определянето на размера е по желание на клиента и подбора на модули, с които да бъде организирана кухнята;
  • По поръчка. Проектира се такава, която е изцяло съобразена с наличното пространство в зоната за готвене.

С продуктовата гама на Арена лесно ще се ориентирате към варианта, който напълно да се приспособи и адаптира в зоната, предназначена за домакинстване и готвене.