С котли на твърдо гориво повишавате ефективността на отопляването през зимните месеци

Котел на твърдо гориво

Много разнообразни уреди според това какъв вид гориво се използва се предлагат на пазара. Едни от тях са енергийно ефективни, а други са сериозни консуматори на електрическа енергия. Човек трябва да бъде разумен и когато се налага да взима правилни решения относно спестяването на средства то това, което е нужно да направи е да заложи на правилен уред. а такъв се определя в зависимост от редица фактори като тип на имота, квадратура, която ще се отоплява с конкретния уред, а също така и месечните разходи, които можете да си позволите да плащате. Оптимално ефективни и осигуряващи цялостна грижа за всяко едно от помещенията в дома е варианта котел на твърдо гориво. Топлината, която отделят дървата и въглищата наистина е най-добре приета от тялото, а котлите са уреди, които могат не само да я осигурят, но и да контролират разхода на гориво.

За контрол върху отоплителните разходи

Ако сте пробвали да се отопляване с електрически уреди в многофамилната двуетажна къща сте установили, че е много трудно да се достигне приятна атмосфера и в студените дни да си осигурите така мечтаната топлина и комфорт. Характерно за котлите на дърва е това, че те са високотехнологични решения, с които не само осигурявате пълен контрол върху горивния процес, но на практика можете да се сдобиете със съвършено съоръжение, което ще локализира праха, дима и мръсотията, които са типични за отопляването на твърдо гориво.котел

Изключително ценно и уютно е отопляването с камина. Да виждаш и чуваш пукащите в камината дърва наистина е неповторимо удоволствие. Но нямо спор, че за този член от домакинството, който обслужва уреда това е приключение, ангажимент свързан с много време и физически усилия.

Ако обичате топлината от такъв ресурс днес представяме по-ефективен начин за отопляване, а именно с котел на твърдо гориво. Уредите са комбинативни и комплексни решения, с които можете да:

  • Отоплявате много по-големи площи благодарение на принципа на разпространение на топлината (водна риза);
  • Подобрени са от гледна точка на намаляване на разхода на гориво;
  • Позиционират се на места, в които се ограничава разпространението на прах и мръсотия;
  • Генерират много по-малки количества дим и пепел;
  • Определят се като екологични, защото са спазени общите евро стандарти за екодизайн, с които се повишава с до 20 % ефективността от работата на уреда;
  • Инвестирате символична сума, а получавате високоефективен котел на твърдо гориво, с който да отоплявате площи до 300-350 квадрата.

Принципи за подбор

Както и при останалите видове уреди, които се предлагат на пазара и тук можете да изберете такива, които напълно да покрият вашите критерии за ниски разходи, адаптивност и мощност. Именно това са задължителните принципи, на които трябва да се опрете при инвестиране в котел на твърдо гориво, защото само така ще можете да си гарантирате най-висока ефективност, ниски сметки за отопляване през зимата и цялостно обхващане на всички помещения.

Котлите се избира съобразно:

  • Производител

Много са водещите фирми, които разполагат с мултифункционални и рентабилни решения като котлите на твърдо гориво. На пазара се предлагат доказани наши и чужди марки, които са доказали ефективността на уредите, които произвеждат;

  • Мощност

За да бъде оптимално ефективен уреда е важно да бъдете наясно с това какъв е неговия потенциал т.е. дали е способен да предостави на домакинството достатъчно топлинна енергия за отопляване на конкретна квадратура;

  • Възможности за монтаж

Практиката показва, че котлите е препоръчително да се монтират на специално обособени места. При съвременните дизайни такива могат да бъдат позиционирани дори в коридори, стълбищни клетки както и балкони, тъй като са защитени от замръзване.

Още информация за моделите можете да получите от консултантите на balkanenergy.bg – търговец на многообразни отоплителни уреди и решения за дома и бизнеса.