Газови котли – иновативни решения за контрол върху отоплителните разходи

котел

Решението за избиране на един или друг уред за отопляване на дома е фокусирано върху това да бъде осигурен дългосрочен модел, който да гарантира топлина и комфорт през студените зимни месеци. И наред т това да бъде издръжлив и да не създава проблеми през периода на използването му друг съществен акцент при инвестиране е икономичността. Не само защото стана модерно да се стремим към това да превърнем жилището си в енергийно ефективно, но и заради намаляването на сметките за електричество е абсолютно необходимо покупката на отоплителен уред да бъде съобразен с разхода и вида на използваното гориво. Със сигурност това би рефлектирало върху финансовата страна на нещата и оптимизирането на разходите няма как да не повлияе положително върху семейния бюджет. Днес се срещаме с газови котли – https://www.balkanenergy.bg/category/gazovi-kotli. Интереса към отопляването на газ у нас не е от вера, но напоследък се забелязва, че все повече строителни предприемачи са ориентирани към предоставяне на иновативни способи за повишаване на енергийната ефективност. Сградите се издават с изградена газова инсталация, а новодомците имат задача да си изберат газов котел.

Внимание към покупката на котел на газ

Това, че имате готова система за отопление с радиатори и всички основни компоненти е огромно предимство. Това, което престои да направите е да си изберете газов котел, с чиято помощ имате възможността да отоплявате целия си имот. Перспективите, които стоят пред клиентите не са малко, което на практика би затруднило взимането на най-правилно решение. Факторите за избиране на един или друг вариант са доста и точно затова днес се спряхме на колекцията, предложена от онлайн магазин Balkan Energy, в която несъмнено ще откриете и вашия перспективен уред, захранващ се с газ.

За ад сте сигурни, че няма да пропуснете нещо съществено при взимане на окончателно решение е нужно да си съставите списък с критерии, на които газовия котел да отговори:

 • Каква площ ще отоплявате с котела;
 • Колко са помещенията, които ще се отопляват на газ;
 • Какви са особеностите на сградата с оглед изчисляване на правилната мощност на уреда;
 • Имате ли изискване за осигуряване на топла вода, която да се подгрява от газовия котел;
 • Разход и енергийна ефективност на уреда;
 • Гаранционен срок;
 • Качество и обслужване;
 • Управление и контрол;
 • Функционалност.

Разбира се, че колкото по-съвременен и усъвършенстван е газовия котел то толкова по-високи ще са неговите технически показатели и характеристики. Автоматизираните режими на работа са гаранция за оптимална безопасност и минимална ангажираност от страна на потребителите спрямо поддръжката на уреда. Няма съмнение, че отоплението на газ е в пъти по-изгодно от това на ток или друг алтернативен източник. Съществен е обаче момента, че когато се купува такава технология е необходимо да се възползвате от професионално мнение. Експертите са наясно с начина на изчисляване на капацитета на газовия котел и това какви биха били подходящите за вашия дом модели.

Видовото разнообразие, което се предлага в магазин за отоплителни уреди Balkan Energy предоставя на домакинствата шанса да:

 • Спестят от разходи за отопляване;
 • Да изберат изгоден газов котел, произведен от утвърден и доказан бранд;
 • Да повишат енергийната ефективност на дома си;
 • Да предоставят интелигентно и иновативно решение с дългосрочни експлоатационни показатели.

Разумния потребител не прави компромиси с избирането на уреди, които имат пряка връзка с намаляване на разходите и създаване на приятен микроклимат през зимните месеци. Едни от най-добрите и препоръчвани модели от специалистите на Balkan Energy са двуконтурните газови котли на водещите марки Immergas, Bosch, Viessmann, Ariston, Motan и други.

Избирайте качествени и съобразени с индивидуалните си приоритети уреди, осигуряващи най-добро и евтино отопление за дома.