Струва ли си да се отоплявате с котел на пелети

котел

Отопление с електрически уреди, котли, печки, камини, соларни панели и други варианти ни предлагат търговците, които са специализирани в сектор „отопление“. Доста труден избор ви предстои в случай, че сте в ремонт и е нужно да вземете правилно решение, което да осигури икономично, екологично и високоефективно отопляване на дома. Приоритетите на всеки уред са различни и плюсовете наред с минусите наистина са показателни за това да се осигури адекватно и модерно решение, с което да се подобрят разходите през зимните месеци. Акцента на днешното четиво ще бъдат пелетни котли – https://www.balkanenergy.bg/category/peletni-kotli, защото този вид уреди са малко подценявани, но пък дават наистина феноменални идеи за оптимизиране и сметките.

Котел на пелети – същност и особености

Много хора си признават, че не намират разлика между камина с водна риза и котел на пелети. Да, горивото използвано за да работи уреда са пелетите, но що се отнася до особености и разлики то безспорно е необходимо да бъдете запознати с тях от професионалист. Накратко котлите на пелети са уреди, които са предназначени за по-дискретно отопление, защото при тях присъствието обикновено е в помещение, което е далеч от обичайно обитаваните. Вариантите на пелетни котли от balkanenergy.bg са за такива, които се инсталират в отделни помещения, което си има своите безспорни предимства.Пелетен котел

Не само това, че котлите на пелети не са позиционирани в жилищната площ ги отличава от камините. При котлите имате опция за отопляване на много по-големи площи поради високата мощност на уредите. А това автоматично ги нарежда сред тенденциите, които са приложими както за бита така и за бизнес пространства със завидните 300 или повече квадратни метра.

Идеята за отопляване на камини на пелети е добра особено ако обичате да виждате горящия жив огън. Но предвид това, че искате или не има повече прах в дома, усеща се миризма на дим и около камината често има пепел то тук котлите има защо да си печелят повече последователи.

За да е по-чисто, уютно, топло и неангажиращо е очевидно, че котлите на пелети са доста по- приемлив вариант, на който можете да поверите отопляването през зимните месеци.

Основни точки за избор

Инвестирането в пелетен котел е много добра възможност, с която определено ще постигнете много добри резултати от гледна точка на икономичност, висока ефективност и екологично отопление. Но не това и в основата на избирането на правилен уред. Има не малко важни особености, които е добре да обсъдите с търговеца предварително като така ще имате възможността да намерите балансиран и качествен вариант, с който да останете наистина удовлетворени.

Когато инвестирате в пелетен котел от balkanenergy.bg съветват да обърнете специално внимание на:

  • Каква квадратура ще отоплявате;
  • Какви са особеностите на сградата – едноетажна, многоетажна, апартамент в жилищен блок и други;
  • Каква е енергийната ефективност на сградата – изолация, изложение, район и т.нат.;
  • Какъв е бюджета, който можете да инвестирате в нов уред;
  • Къде имате възможност да инсталирате пелетния котел;
  • Какъв вид пелети е препоръчително да бъдат ползвани за съответния котел;
  • С какъв капацитет е бункера за гориво на уреда;
  • Какъв е начина на управление и контрол – механичен, автоматизиран и т.нат.

За да се постигнат оптимални енергийни задоволяващи потребителите способности на котела на пелети е задължително да се акцентира на изброените специфики. Не се колебайте да потърсите за помощ специалистите от balkanenergy.bg, които напълно безплатно ще ви дадат съвети и насоки за това кои от видовете котли са приложими във вашия имот. Не подценявайте професионалната компетентност и съвети, тъй като те ще са фокусирани именно към това да получите най-доброто за топлината през зимните месеци. А котлите безспорно ще ви изненадат с икономичния си режим на рабата.