Каква е ролята на термогърба в кухненската зона

термогръб

За да се предпази стената, която остава свободна между пространството от долния и горния ред шкафове в кухнята се използва един свързващ защитен елемент, който е известен като гръб. Обикновено е популярен като термо, тъй като се изработва от устойчиви на топлина материали. За да направите кухнята си по-свежа, елегантна и да се грижите безпроблемно за нейната чистота е необходимо да си изберете термогръб размери, които да бъдат адаптивни спрямо спецификата и дизайна на шкафовете. Честа практика е производителите да предлагат освен шкафовете и термогръб, който е изцяло съобразен с пропорциите на зоната и заетото от мебелите пространство.

Универсално оразмеряване

За ад не стават грешки и да не ес появяват луфтове, през които да проникват замърсявания и влага е важно да отбележим, че производителите на кухненско обзавеждане се ръководят от стандарти. Това води до така наречените универсални размери, при които няма как да сгрешите в избирането и имате на разположение идеалната възможност сами да сглобите цялата кухня.

Стандартната височина на гърба е 60 см т.е. това е пространството, което остава свободно между долния и горния ред мебели. Винаги можете да изберете друг размер, но той вече няма да се сита за стандартен и поръчката би ви струвала повече. Размера е решаващ за:

  • Създаване на завършена визия на кухнята;
  • Осигуряване на защита на стената;
  • Намалява се риска от замърсявания, които да навличат през дори минималните процепи.

Изключително важно е да се подберат правилните като параметри термогърбове, тъй като това ще оптимизира действията ви и кухненското обзавеждане ще изглежда професионално изпълнено и композирано.

На какво да обърнете внимание при избор на термогръб

кухняЗавършена и красива ще бъде кухнята ви, ако сте инвестирали в идеалния завършващ стайлинга ѝ гръб. Вниманието ви е добре да бъде фокусирано не само върху размерите, но също така и при:

  • Материала за изработка. Тук възможностите са много и определено от крайното ви решение би зависило колко дълго във времето елемента ще ви служи безотказно;
  • Вид на повърхността. Гладка или релефна – от това зависи до колко ефективно ще можете да почиствате гърба на кухнята;
  • Устойчивост на препарати, които ще позволят почистването и връщането на блясъка на материала като в деня на покупката;
  • Цвят и десени, които да превърнат зоната за готвене в практично и удивително стилно местенце.

В каталога си от решения онлайн магазин Арена разполага с огромен избор от термогърбове, които биха придали уникалност и на вашата нова кухня.